subota, 15. prosinca 2012.

Pravo prve bracne noci u Srbiji za vrijeme Turske okupacije (tekst preuzet sa jednog FB profila)

    Prije nego iko pricita i jedno slovo ovog teksta koji je, sto je VRLO VAZNO,  preuzet sa jednog FB profila, svaki potencijalni citalac teba da zna ovaj tekst ni jednim svojim slovim i ni u kom kontekstu ne oslikava gledista ili misljenja adminitratora ovog Bloga.
    Ime i prezime autora nije objavljeno iz raloga sto u arhivi imam jos par tekstova koje zelim da podijelim sa Vama a ne zelim da ih neko prije mene objavi.
    FB profil je aktivan ali vlasnik se nije oglasavao vec godinama tako da ga smatram napustenim sto vazi i za sve sto je na njemu objavljeno. 
    Davno sam naletio na ovaj tekst i vec dugoga imam u arhivi ali tek sada mislim da bez obzira na sve moram da ga podijelim sa drugima.
Namjera mi nije da povrijedim icija nacionalna osjecanja.
U stvari i ne znam zasto me je ovaj tekst toliko okupirao. Mozda zato sto mi je cudno da se neko potrudio da ga napise u ovakvom kontekstu.
Mozda zato sto mi je neobican i originalan nacin na koji je autor razmisljao.
Mozda zato sto mi je STRASAN nacin na koji autor razmislja i ono sto iznosi u svom tekstu.
Mozda zato sto me muci pitanje: :Sta kad bi sve ovo bilo istinito?"
Ne znam zasto ali nekako MORAM da ga podijelim sa vama rizikujuci da me poneko ko me dobro ne poznaje okrivi za tudje misli i rijeci.
Tekst prenosi bez ikakve promjene bilo kojeg slova. Cak ni pravopisne greske nisam ispravljao.
Bukvalno "doslovce" je prenesen.



Autor/ica: NAF u Četvrtak, Decembar 3, 2009 u 1:01poslije podne ·



"Pravo Prve Bracne noci je zvanicna istorijska cinjenica koju je usavrsila i u narodu prosirila SPC kako bi se ojacala mrznja prema Turcima a pogotovo muslimanima koji zive na ovim prostorima i koju ce vam cak i Srpski nacionalisti i radikali potvrditi. Kao direktan uzrok ona je bila razlog silovanja muslimanskih djevoj...cica, zena i starica cak tokom agresije na RBiH da bi se time ublazio osjecaj zrtve.
Muslimanke su sistematski silovane bas iz razloga da se osvete za te dogadjaje iz Turskog vremena.
Namjernio se precutalo to da se svakim zanijetim i rodjenim muskim dijetom od majke Srpkinje i oca Turcina u to vrijeme Srpsko Turski genetski materijal pomijesao pa cak i da su prema nekim (doduse internim i tajnim - tj n...eobjavljenim) istrazivanjima koje su proveli bas Srpski geneticari u tajnom projektu utvrdjeno da Turci i Srbi koji su porijeklom iz te loze tako rodjene djece jos uvijek imaju visok stepen podudaranja osnovnih nasljednih genetskih markera.
U posledmnjih 50-ak godina spekulise se saznanjem da SPC posjeduje SPISAK sa imenima svih potomaka koji su rodjeni kao rezultat Prava Prve Bracne Noci u smislu porodicnih stabala koja prate SAMO muske potomke. Plan je, naime, da se poslije ostvarenja velikosrpskog primarnog cilja iz "Nacertanija" Ilije Grasanina - stva...ranja Velike Srbije - Srpski narod "Ocisti od kukolja i necistih Srba" gdje se misli na one koji u svom nasljednom genetskom materijalu imaju i markere koji se podudaraju vise od 47% sa Turskim. Opste poznato je da se SPC naziva jos i Cuvarom Srpstva te da posjeduje sve knjige rodjenih jos od prije Turskog vremena.
Veliki broj tih knjiga sa imenima novorodjencadi i od kojeg oca imajke se nalazio u manastirima na Kosovu kako bi se sacuvali od unistenja za vrijeme vladavine komunista u SFRJ i TO je jedan od glavnih razloga zasto je SPC (a kao produzena ruka, poslusnici i izvrsioci i vlada Srbije) toliko zazirala od gubitka Kosova. ...Kosovo je proglaseno Srpskom svetinjom i nacionalnim interesom bas zbog tih knjiga rodjenih.
U vrijeme "desavanja naroda" na Kosovu sve te knjige su bile koncentrisane u skupini Pravoslavnih Crkava koje zajedno cine Pecku Patrijarsijiu.
Spisi koji sadrze ova imena su bili pod direktnom ugrozenoscu da nestanu po nalogu Osmanskog Vladara a preko Smederevskog Mitropilita Pavla kojemu je obecana velika autonomija i vlast nad SPC ako se docepa tih knjiga rodjenih za koje je Turska vlast preko svojih uhoda i dousnika u SPC na nizim pozicijama doznala. On je... cak uz pomoc Turskih vlasti uspio da ovlada i Peci.
Medjutim tada kada je Ohridskom Arhiepiskopu Prohoru kao "izabranom spasitelju" tih spisa pošlo za rukom da se oslobodi tamnice, uspio je da
konačno suzbije Pavlovu akciju: 1541. saborno ga je prokleo i lišio
episkopskog čina, kao i sve one koje je Pavle rukopoložio na razna
crkvena dostojanstva, radeći na novoj organizaciji.
Posto su Turci poceli sistematski i otvoreno da traze te spise i usput pljackaju, ruse i pale Pravoslavne bogomolje, oni svestenici koji su izbjegli pred nasiljem su te spise odnijeli na Svetu Goru i tu se dugo vremana skrivani od svih osim par provjerenih "cuvara srpstva". Novim imenima novorodjencadi-mjesanaca na nac...in da su iz svih krajeva Srbije pod okupacijom slani preko sedam posrednika do Svete Gore kako bi se izbjegla mogucnost kompromitovanja projekta. Tu su se spisi cuvali sve do oslobodjenja Srbije od Turaka.


Pravo prve bracne noci - appendix

Autor/ica: NAF u Petak, Decembar 4, 2009 u 9:02prije podne ·

Jus primae noctis ili droit du seigneur ili pravo prve bracne noci u Srbiji za vrijeme Otomanskog Carstva koji je sistematski primjenjljivan nekoliko stotina godina.

Za one koji to ne znaju, u to doba u Europi mnogi okupatori su zeleci ucvrstiti svoje poredke, prisiljavali tek udane zene da spavaju sa okupatorskim vojnicima kako bi od domicijelnog stanovnistva napravili stanovnistvo koje ce imati istu krv kao i okupatori, sto samim tim znaci da ce se se s vremenom na tom okupiranom teritoriju stvoriti jedna mjesavina ljudi koja ce u sebi imati okupatorske krvi i koja nece biti neprijateljski raspolzena prema okupatorima. Klasicno preuzimanje teritorije koje su radilo okupatori u istoriji.

Znamo recimo da su Englezi to vrlo rado sprovodili u Skotskoj, znamo da su recimo Turci to sprovodili takodjer i u Srbiji i to toliko masovno da je turska vojna komanda obvezivala janjicare, ne age i begove na takvo sto itd.

Sta znamo o tome, koliko je to masovno bilo, kakvi se zakljucci iz svega toga mogu donjeti itd?

Za pocetak bi naveo par cinjenica koje nas mogu navesti na dobar put u raspravi.

- Vjerovatni nedostatak muske populacije u Srbiji, nakon debakla na Kosovu Polju
- Ubistvo od Srba turskog sultana na Kosovu Polju i zbog toga moguce osvete
- Velike janjicarske snage skoncentrisane u Srbiji
* Podticanje turske vojne komande na pravo prve bracne noci u Srbiji
* Nedostak kontracepcije
* Nedostatak tehnologije za izvrsenje abortusa

Zelim istaci, da "jus primae noctus" nije primjenljivan nad Bosancima tokom Otomanske okupacije Bosne.
Cak uopste primjenljivan u Bosni.
Postavlja se pitanje koji su razlozi onda zasto je primjenljivan u Srbiji? Da li je to turska osveta za ubistvo sultana od strane jednog Srbina ili ne, o tome se treba raspravljati i tu je bitno reci da za razliku od naroda u Srbiji, srpska crkva je itekako dobro prolazila u vrijeme turske okupacije i to toliko da tursku okupaciju Srbije i Bosne mozemo nazvati renesansom za Srpsku Pravoslavnu Crkvu tokom cijele istorije. SPC je imalo tako dobar status u tursko doba, da je bila maltene izjednacena sa Islamom. Iako ovako silna i uticajna nije NISTA ucinila po pitanju prava prve bracne noci. Cutke su gledali kako Srpski narod ispasta i cak umirivali "raju" da ne dodje do pobuna jer bi u tim pobunama jos vise muskaraca Srba izginulo.
Isto tako kao Bosnjak znam dovoljno cinjenica o turskoj okupaciji Bosne da sasvim sigurno mogu tvrditi da jus primae noctus nije zahvatila Bosnjake, medjutim oni su na druge nacine takodjer trpili okrutnu tursku okupaciju i nisu jednom bili masovno poklani od strane Turaka, recimo nakon bosanske pobune pod vodstvom Zmaja od Bosne, gdje su prvo potukli Turke na Kosovu Polju, pa nakon sto su dozivjeli poraz kod Sarajeva zbog izdaje u svojim redovima, Turci su bili toliko okrutni i toliko su izvrsili pokolja nad Bosnjacima da se oni ni do danas nisu od toga oporavili."


Jos jednom na kraju zelim da se izvinem svakome koga je ovaj tekst iole uvrijedio i ponovo da istaknem da je tekst PREUZET i da NE oslikava moje poglede niti misljenja.

Broj komentara: 7:

  1. Какве будалаштине!Мешање са Турцима је обична лаж која се 100 година потура преко комунистичке агентуре. Никаквог мешања са Турцима никада није било!
    Право прве брачне ноћи потурају јадни искомплексирани Хрвати, да би испало да су Срби гори. Ето, њихове су жене сређивали цивилизирани западњаци, а наше дивљи Турци. Институција права прве брачне ноћи је изум само западног феудализма, а у Турској НИКАД НИЈЕ ПОСТОЈАЛА. Јасно да су се дешавала силовања, али спорадично, само током хаоса и устанака, јер је централна власт била чврста, и у земљи је морао да влада ред. А кад би се десило силовање и жена остане у другом стању, њени 7 дана пре порођаја нису хранили свиње, па су тек рођено дете бацали свињама. Такву свињу после би носили као мито сеоском кмету, и тако је настао један генетски сој који има одлике свиње, Србина и Турчина, а увек се трти да буде у власти.
    Био сам у Турској, какви су црни, личе на нас, види се да смо се мешали. То је друга бљувотина из исте кухиње, на коју наседају они без мозга, и онда изводе пожељне закључке. Турци су за 400 година сваке године узимали данак у крви (аџами оглан). Бирали су најлепшу, најпаметнију децу. Хиљаде деце годишње, можда и 10.000, и одводили их у Турску. У Турској има села где се и данас говори српски! У 19. веку био је велики талас исељења наших муслимана из Рашке у Турску (Остајте овде!) Наша раса је већином динарска, аутохтона, високог раста, издужене лобање и високог чела, орловског носа, црне или тамне косе, црних или смеђих очију. А Турци су мали, здепасти, округле главе и ниског чела. Једина је сличност у боји косе и очију.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Свака ти част!Најлакше је манипулисати неуким и неписменим људима...Расне разлике су евидентне.

      Izbriši
  2. Koje gluposti...brisi to sa svog bloga!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hehehe, koja gomila fašističkih gluposti i namernih laži. Mozga bez, hehehe...

    OdgovoriIzbriši
  4. To su sve glupe price koje je izmislila SPC u Austro Ugarskoj,da bi potprila mrznju izmedju Muslimana i Srba.To pravo je zaista postojalo, ali kod ugarskih,nemackih srpskih, hrvatskih i bosanskih feudalaca u srednjem veku a ne kod Turaka. Tako je istorijski zabelezeno,da su se na to pravo pozivali mnogi srpski i bosanski plemici u XIV-XVII veku. Zabelezen je slucaj Marka Mrnjacevica, to jest u pesmi Kraljevica, koji je to pravo zahtevao od Jakupa Dejanovica, da dovede nevestu prve bracne noci. Jakup,koji je ziveou blizini Prilepa je na to morao da pristane,posto je Marko bio po rangu iznad njega, pa mu je odveo mladu posle vencanja. Marku se mlada svidela, a izgleda i on njoj,pa je nije vratio muzu, kako prilici. Zbog toga se Jakup zalio kod patrijaha, koji je odlucio da Marko mora da vrati vencanu zenu Jakupu, medjutim Marko nije ni pmisljao na to. Na kraju je svekar Konstantin Dejanovic trazio od amira Bajezita I, ciji su vazali bili oboje, da presudi u ovom sporu. Fermanom je Bajezit naredio Marku da vrati zenu njenom zakonitom muzu, jer sarija tako nesto izricito zabranjuje. Znaci Turci nisu niti uveli, niti praktikovali taj obicaj. Jedini primer koji je od strane Muslimana dokumentovan, je bio Kucuk Alija, koji je na Rudniku to poceo da praktikuje, pozivajuci se na taj srednjevekovni zakon, koji je nasao medju spisima Brankovica. Kucuk Alija medjutim nije bio Turcin, vec Srbin, to jest lokalni Musliman. Sto se silovanja tice, toga je doduse zaista bilo, ali uglavnom od strane akindzija, delija i janicara, koji su svi od reda bili sve moguce nego Turci, uglavnom Sloveni iz Srbije, Bosne, Hrvatske i Bugarske. Turci koji su na nasim teritorijama bili cinovnici, su zaista u harem uzimali Srpkinje i Hrvatice i drzali ih kao konkubine, sa njima su imali i decu, ali, posle povratka sa zadatka su ih vodili sa sobom u Tursku. Danas moze sa istorijskog pogleda da se kaze: Nisu Srbi Turci vec su 10% Turaka Srbi, a razlog je sto su godisnje oko 10000-15000 ljudi iz Bosne i Srbije odvodjeni u Tursku, sto kao janicari, robovi ili zene za hareme. Istorijski je dokazano da su cak 7 sultana bili sinovi Srpkinja, 2 Hrvatica, 1 Bosanke. 19 vezira srpskog porekla su bili zetovi sultana, imali su decu sa sultanijama, a neki su cak vladali osmanskim carsvom kao Hercegovic zet sultana Bajezita II, Sokolovic koji je takodje bio zet sultana Selima II, sve sestre Sulejmana velicanstvenog su bile udate za Srbe, pa cak i sultanija Hatice, kja je u drugom braku bila udata za Iskender (aleksandar Berovic)Pasu,pre nego sto se udala za Ibrahim Pasu.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako te nije sramota da siris lazi. Citaj malo istorije iz knjiga a ne sa Facebooka gde svako govno sere i smrdi bey stida

    OdgovoriIzbriši

subota, 15. prosinca 2012.

Pravo prve bracne noci u Srbiji za vrijeme Turske okupacije (tekst preuzet sa jednog FB profila)

    Prije nego iko pricita i jedno slovo ovog teksta koji je, sto je VRLO VAZNO,  preuzet sa jednog FB profila, svaki potencijalni citalac teba da zna ovaj tekst ni jednim svojim slovim i ni u kom kontekstu ne oslikava gledista ili misljenja adminitratora ovog Bloga.
    Ime i prezime autora nije objavljeno iz raloga sto u arhivi imam jos par tekstova koje zelim da podijelim sa Vama a ne zelim da ih neko prije mene objavi.
    FB profil je aktivan ali vlasnik se nije oglasavao vec godinama tako da ga smatram napustenim sto vazi i za sve sto je na njemu objavljeno. 
    Davno sam naletio na ovaj tekst i vec dugoga imam u arhivi ali tek sada mislim da bez obzira na sve moram da ga podijelim sa drugima.
Namjera mi nije da povrijedim icija nacionalna osjecanja.
U stvari i ne znam zasto me je ovaj tekst toliko okupirao. Mozda zato sto mi je cudno da se neko potrudio da ga napise u ovakvom kontekstu.
Mozda zato sto mi je neobican i originalan nacin na koji je autor razmisljao.
Mozda zato sto mi je STRASAN nacin na koji autor razmislja i ono sto iznosi u svom tekstu.
Mozda zato sto me muci pitanje: :Sta kad bi sve ovo bilo istinito?"
Ne znam zasto ali nekako MORAM da ga podijelim sa vama rizikujuci da me poneko ko me dobro ne poznaje okrivi za tudje misli i rijeci.
Tekst prenosi bez ikakve promjene bilo kojeg slova. Cak ni pravopisne greske nisam ispravljao.
Bukvalno "doslovce" je prenesen.



Autor/ica: NAF u Četvrtak, Decembar 3, 2009 u 1:01poslije podne ·



"Pravo Prve Bracne noci je zvanicna istorijska cinjenica koju je usavrsila i u narodu prosirila SPC kako bi se ojacala mrznja prema Turcima a pogotovo muslimanima koji zive na ovim prostorima i koju ce vam cak i Srpski nacionalisti i radikali potvrditi. Kao direktan uzrok ona je bila razlog silovanja muslimanskih djevoj...cica, zena i starica cak tokom agresije na RBiH da bi se time ublazio osjecaj zrtve.
Muslimanke su sistematski silovane bas iz razloga da se osvete za te dogadjaje iz Turskog vremena.
Namjernio se precutalo to da se svakim zanijetim i rodjenim muskim dijetom od majke Srpkinje i oca Turcina u to vrijeme Srpsko Turski genetski materijal pomijesao pa cak i da su prema nekim (doduse internim i tajnim - tj n...eobjavljenim) istrazivanjima koje su proveli bas Srpski geneticari u tajnom projektu utvrdjeno da Turci i Srbi koji su porijeklom iz te loze tako rodjene djece jos uvijek imaju visok stepen podudaranja osnovnih nasljednih genetskih markera.
U posledmnjih 50-ak godina spekulise se saznanjem da SPC posjeduje SPISAK sa imenima svih potomaka koji su rodjeni kao rezultat Prava Prve Bracne Noci u smislu porodicnih stabala koja prate SAMO muske potomke. Plan je, naime, da se poslije ostvarenja velikosrpskog primarnog cilja iz "Nacertanija" Ilije Grasanina - stva...ranja Velike Srbije - Srpski narod "Ocisti od kukolja i necistih Srba" gdje se misli na one koji u svom nasljednom genetskom materijalu imaju i markere koji se podudaraju vise od 47% sa Turskim. Opste poznato je da se SPC naziva jos i Cuvarom Srpstva te da posjeduje sve knjige rodjenih jos od prije Turskog vremena.
Veliki broj tih knjiga sa imenima novorodjencadi i od kojeg oca imajke se nalazio u manastirima na Kosovu kako bi se sacuvali od unistenja za vrijeme vladavine komunista u SFRJ i TO je jedan od glavnih razloga zasto je SPC (a kao produzena ruka, poslusnici i izvrsioci i vlada Srbije) toliko zazirala od gubitka Kosova. ...Kosovo je proglaseno Srpskom svetinjom i nacionalnim interesom bas zbog tih knjiga rodjenih.
U vrijeme "desavanja naroda" na Kosovu sve te knjige su bile koncentrisane u skupini Pravoslavnih Crkava koje zajedno cine Pecku Patrijarsijiu.
Spisi koji sadrze ova imena su bili pod direktnom ugrozenoscu da nestanu po nalogu Osmanskog Vladara a preko Smederevskog Mitropilita Pavla kojemu je obecana velika autonomija i vlast nad SPC ako se docepa tih knjiga rodjenih za koje je Turska vlast preko svojih uhoda i dousnika u SPC na nizim pozicijama doznala. On je... cak uz pomoc Turskih vlasti uspio da ovlada i Peci.
Medjutim tada kada je Ohridskom Arhiepiskopu Prohoru kao "izabranom spasitelju" tih spisa pošlo za rukom da se oslobodi tamnice, uspio je da
konačno suzbije Pavlovu akciju: 1541. saborno ga je prokleo i lišio
episkopskog čina, kao i sve one koje je Pavle rukopoložio na razna
crkvena dostojanstva, radeći na novoj organizaciji.
Posto su Turci poceli sistematski i otvoreno da traze te spise i usput pljackaju, ruse i pale Pravoslavne bogomolje, oni svestenici koji su izbjegli pred nasiljem su te spise odnijeli na Svetu Goru i tu se dugo vremana skrivani od svih osim par provjerenih "cuvara srpstva". Novim imenima novorodjencadi-mjesanaca na nac...in da su iz svih krajeva Srbije pod okupacijom slani preko sedam posrednika do Svete Gore kako bi se izbjegla mogucnost kompromitovanja projekta. Tu su se spisi cuvali sve do oslobodjenja Srbije od Turaka.


Pravo prve bracne noci - appendix

Autor/ica: NAF u Petak, Decembar 4, 2009 u 9:02prije podne ·

Jus primae noctis ili droit du seigneur ili pravo prve bracne noci u Srbiji za vrijeme Otomanskog Carstva koji je sistematski primjenjljivan nekoliko stotina godina.

Za one koji to ne znaju, u to doba u Europi mnogi okupatori su zeleci ucvrstiti svoje poredke, prisiljavali tek udane zene da spavaju sa okupatorskim vojnicima kako bi od domicijelnog stanovnistva napravili stanovnistvo koje ce imati istu krv kao i okupatori, sto samim tim znaci da ce se se s vremenom na tom okupiranom teritoriju stvoriti jedna mjesavina ljudi koja ce u sebi imati okupatorske krvi i koja nece biti neprijateljski raspolzena prema okupatorima. Klasicno preuzimanje teritorije koje su radilo okupatori u istoriji.

Znamo recimo da su Englezi to vrlo rado sprovodili u Skotskoj, znamo da su recimo Turci to sprovodili takodjer i u Srbiji i to toliko masovno da je turska vojna komanda obvezivala janjicare, ne age i begove na takvo sto itd.

Sta znamo o tome, koliko je to masovno bilo, kakvi se zakljucci iz svega toga mogu donjeti itd?

Za pocetak bi naveo par cinjenica koje nas mogu navesti na dobar put u raspravi.

- Vjerovatni nedostatak muske populacije u Srbiji, nakon debakla na Kosovu Polju
- Ubistvo od Srba turskog sultana na Kosovu Polju i zbog toga moguce osvete
- Velike janjicarske snage skoncentrisane u Srbiji
* Podticanje turske vojne komande na pravo prve bracne noci u Srbiji
* Nedostak kontracepcije
* Nedostatak tehnologije za izvrsenje abortusa

Zelim istaci, da "jus primae noctus" nije primjenljivan nad Bosancima tokom Otomanske okupacije Bosne.
Cak uopste primjenljivan u Bosni.
Postavlja se pitanje koji su razlozi onda zasto je primjenljivan u Srbiji? Da li je to turska osveta za ubistvo sultana od strane jednog Srbina ili ne, o tome se treba raspravljati i tu je bitno reci da za razliku od naroda u Srbiji, srpska crkva je itekako dobro prolazila u vrijeme turske okupacije i to toliko da tursku okupaciju Srbije i Bosne mozemo nazvati renesansom za Srpsku Pravoslavnu Crkvu tokom cijele istorije. SPC je imalo tako dobar status u tursko doba, da je bila maltene izjednacena sa Islamom. Iako ovako silna i uticajna nije NISTA ucinila po pitanju prava prve bracne noci. Cutke su gledali kako Srpski narod ispasta i cak umirivali "raju" da ne dodje do pobuna jer bi u tim pobunama jos vise muskaraca Srba izginulo.
Isto tako kao Bosnjak znam dovoljno cinjenica o turskoj okupaciji Bosne da sasvim sigurno mogu tvrditi da jus primae noctus nije zahvatila Bosnjake, medjutim oni su na druge nacine takodjer trpili okrutnu tursku okupaciju i nisu jednom bili masovno poklani od strane Turaka, recimo nakon bosanske pobune pod vodstvom Zmaja od Bosne, gdje su prvo potukli Turke na Kosovu Polju, pa nakon sto su dozivjeli poraz kod Sarajeva zbog izdaje u svojim redovima, Turci su bili toliko okrutni i toliko su izvrsili pokolja nad Bosnjacima da se oni ni do danas nisu od toga oporavili."


Jos jednom na kraju zelim da se izvinem svakome koga je ovaj tekst iole uvrijedio i ponovo da istaknem da je tekst PREUZET i da NE oslikava moje poglede niti misljenja.

Broj komentara: 7:

  1. Какве будалаштине!Мешање са Турцима је обична лаж која се 100 година потура преко комунистичке агентуре. Никаквог мешања са Турцима никада није било!
    Право прве брачне ноћи потурају јадни искомплексирани Хрвати, да би испало да су Срби гори. Ето, њихове су жене сређивали цивилизирани западњаци, а наше дивљи Турци. Институција права прве брачне ноћи је изум само западног феудализма, а у Турској НИКАД НИЈЕ ПОСТОЈАЛА. Јасно да су се дешавала силовања, али спорадично, само током хаоса и устанака, јер је централна власт била чврста, и у земљи је морао да влада ред. А кад би се десило силовање и жена остане у другом стању, њени 7 дана пре порођаја нису хранили свиње, па су тек рођено дете бацали свињама. Такву свињу после би носили као мито сеоском кмету, и тако је настао један генетски сој који има одлике свиње, Србина и Турчина, а увек се трти да буде у власти.
    Био сам у Турској, какви су црни, личе на нас, види се да смо се мешали. То је друга бљувотина из исте кухиње, на коју наседају они без мозга, и онда изводе пожељне закључке. Турци су за 400 година сваке године узимали данак у крви (аџами оглан). Бирали су најлепшу, најпаметнију децу. Хиљаде деце годишње, можда и 10.000, и одводили их у Турску. У Турској има села где се и данас говори српски! У 19. веку био је велики талас исељења наших муслимана из Рашке у Турску (Остајте овде!) Наша раса је већином динарска, аутохтона, високог раста, издужене лобање и високог чела, орловског носа, црне или тамне косе, црних или смеђих очију. А Турци су мали, здепасти, округле главе и ниског чела. Једина је сличност у боји косе и очију.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Свака ти част!Најлакше је манипулисати неуким и неписменим људима...Расне разлике су евидентне.

      Izbriši
  2. Koje gluposti...brisi to sa svog bloga!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hehehe, koja gomila fašističkih gluposti i namernih laži. Mozga bez, hehehe...

    OdgovoriIzbriši
  4. To su sve glupe price koje je izmislila SPC u Austro Ugarskoj,da bi potprila mrznju izmedju Muslimana i Srba.To pravo je zaista postojalo, ali kod ugarskih,nemackih srpskih, hrvatskih i bosanskih feudalaca u srednjem veku a ne kod Turaka. Tako je istorijski zabelezeno,da su se na to pravo pozivali mnogi srpski i bosanski plemici u XIV-XVII veku. Zabelezen je slucaj Marka Mrnjacevica, to jest u pesmi Kraljevica, koji je to pravo zahtevao od Jakupa Dejanovica, da dovede nevestu prve bracne noci. Jakup,koji je ziveou blizini Prilepa je na to morao da pristane,posto je Marko bio po rangu iznad njega, pa mu je odveo mladu posle vencanja. Marku se mlada svidela, a izgleda i on njoj,pa je nije vratio muzu, kako prilici. Zbog toga se Jakup zalio kod patrijaha, koji je odlucio da Marko mora da vrati vencanu zenu Jakupu, medjutim Marko nije ni pmisljao na to. Na kraju je svekar Konstantin Dejanovic trazio od amira Bajezita I, ciji su vazali bili oboje, da presudi u ovom sporu. Fermanom je Bajezit naredio Marku da vrati zenu njenom zakonitom muzu, jer sarija tako nesto izricito zabranjuje. Znaci Turci nisu niti uveli, niti praktikovali taj obicaj. Jedini primer koji je od strane Muslimana dokumentovan, je bio Kucuk Alija, koji je na Rudniku to poceo da praktikuje, pozivajuci se na taj srednjevekovni zakon, koji je nasao medju spisima Brankovica. Kucuk Alija medjutim nije bio Turcin, vec Srbin, to jest lokalni Musliman. Sto se silovanja tice, toga je doduse zaista bilo, ali uglavnom od strane akindzija, delija i janicara, koji su svi od reda bili sve moguce nego Turci, uglavnom Sloveni iz Srbije, Bosne, Hrvatske i Bugarske. Turci koji su na nasim teritorijama bili cinovnici, su zaista u harem uzimali Srpkinje i Hrvatice i drzali ih kao konkubine, sa njima su imali i decu, ali, posle povratka sa zadatka su ih vodili sa sobom u Tursku. Danas moze sa istorijskog pogleda da se kaze: Nisu Srbi Turci vec su 10% Turaka Srbi, a razlog je sto su godisnje oko 10000-15000 ljudi iz Bosne i Srbije odvodjeni u Tursku, sto kao janicari, robovi ili zene za hareme. Istorijski je dokazano da su cak 7 sultana bili sinovi Srpkinja, 2 Hrvatica, 1 Bosanke. 19 vezira srpskog porekla su bili zetovi sultana, imali su decu sa sultanijama, a neki su cak vladali osmanskim carsvom kao Hercegovic zet sultana Bajezita II, Sokolovic koji je takodje bio zet sultana Selima II, sve sestre Sulejmana velicanstvenog su bile udate za Srbe, pa cak i sultanija Hatice, kja je u drugom braku bila udata za Iskender (aleksandar Berovic)Pasu,pre nego sto se udala za Ibrahim Pasu.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako te nije sramota da siris lazi. Citaj malo istorije iz knjiga a ne sa Facebooka gde svako govno sere i smrdi bey stida

    OdgovoriIzbriši

subota, 15. prosinca 2012.

Pravo prve bracne noci u Srbiji za vrijeme Turske okupacije (tekst preuzet sa jednog FB profila)

    Prije nego iko pricita i jedno slovo ovog teksta koji je, sto je VRLO VAZNO,  preuzet sa jednog FB profila, svaki potencijalni citalac teba da zna ovaj tekst ni jednim svojim slovim i ni u kom kontekstu ne oslikava gledista ili misljenja adminitratora ovog Bloga.
    Ime i prezime autora nije objavljeno iz raloga sto u arhivi imam jos par tekstova koje zelim da podijelim sa Vama a ne zelim da ih neko prije mene objavi.
    FB profil je aktivan ali vlasnik se nije oglasavao vec godinama tako da ga smatram napustenim sto vazi i za sve sto je na njemu objavljeno. 
    Davno sam naletio na ovaj tekst i vec dugoga imam u arhivi ali tek sada mislim da bez obzira na sve moram da ga podijelim sa drugima.
Namjera mi nije da povrijedim icija nacionalna osjecanja.
U stvari i ne znam zasto me je ovaj tekst toliko okupirao. Mozda zato sto mi je cudno da se neko potrudio da ga napise u ovakvom kontekstu.
Mozda zato sto mi je neobican i originalan nacin na koji je autor razmisljao.
Mozda zato sto mi je STRASAN nacin na koji autor razmislja i ono sto iznosi u svom tekstu.
Mozda zato sto me muci pitanje: :Sta kad bi sve ovo bilo istinito?"
Ne znam zasto ali nekako MORAM da ga podijelim sa vama rizikujuci da me poneko ko me dobro ne poznaje okrivi za tudje misli i rijeci.
Tekst prenosi bez ikakve promjene bilo kojeg slova. Cak ni pravopisne greske nisam ispravljao.
Bukvalno "doslovce" je prenesen.



Autor/ica: NAF u Četvrtak, Decembar 3, 2009 u 1:01poslije podne ·



"Pravo Prve Bracne noci je zvanicna istorijska cinjenica koju je usavrsila i u narodu prosirila SPC kako bi se ojacala mrznja prema Turcima a pogotovo muslimanima koji zive na ovim prostorima i koju ce vam cak i Srpski nacionalisti i radikali potvrditi. Kao direktan uzrok ona je bila razlog silovanja muslimanskih djevoj...cica, zena i starica cak tokom agresije na RBiH da bi se time ublazio osjecaj zrtve.
Muslimanke su sistematski silovane bas iz razloga da se osvete za te dogadjaje iz Turskog vremena.
Namjernio se precutalo to da se svakim zanijetim i rodjenim muskim dijetom od majke Srpkinje i oca Turcina u to vrijeme Srpsko Turski genetski materijal pomijesao pa cak i da su prema nekim (doduse internim i tajnim - tj n...eobjavljenim) istrazivanjima koje su proveli bas Srpski geneticari u tajnom projektu utvrdjeno da Turci i Srbi koji su porijeklom iz te loze tako rodjene djece jos uvijek imaju visok stepen podudaranja osnovnih nasljednih genetskih markera.
U posledmnjih 50-ak godina spekulise se saznanjem da SPC posjeduje SPISAK sa imenima svih potomaka koji su rodjeni kao rezultat Prava Prve Bracne Noci u smislu porodicnih stabala koja prate SAMO muske potomke. Plan je, naime, da se poslije ostvarenja velikosrpskog primarnog cilja iz "Nacertanija" Ilije Grasanina - stva...ranja Velike Srbije - Srpski narod "Ocisti od kukolja i necistih Srba" gdje se misli na one koji u svom nasljednom genetskom materijalu imaju i markere koji se podudaraju vise od 47% sa Turskim. Opste poznato je da se SPC naziva jos i Cuvarom Srpstva te da posjeduje sve knjige rodjenih jos od prije Turskog vremena.
Veliki broj tih knjiga sa imenima novorodjencadi i od kojeg oca imajke se nalazio u manastirima na Kosovu kako bi se sacuvali od unistenja za vrijeme vladavine komunista u SFRJ i TO je jedan od glavnih razloga zasto je SPC (a kao produzena ruka, poslusnici i izvrsioci i vlada Srbije) toliko zazirala od gubitka Kosova. ...Kosovo je proglaseno Srpskom svetinjom i nacionalnim interesom bas zbog tih knjiga rodjenih.
U vrijeme "desavanja naroda" na Kosovu sve te knjige su bile koncentrisane u skupini Pravoslavnih Crkava koje zajedno cine Pecku Patrijarsijiu.
Spisi koji sadrze ova imena su bili pod direktnom ugrozenoscu da nestanu po nalogu Osmanskog Vladara a preko Smederevskog Mitropilita Pavla kojemu je obecana velika autonomija i vlast nad SPC ako se docepa tih knjiga rodjenih za koje je Turska vlast preko svojih uhoda i dousnika u SPC na nizim pozicijama doznala. On je... cak uz pomoc Turskih vlasti uspio da ovlada i Peci.
Medjutim tada kada je Ohridskom Arhiepiskopu Prohoru kao "izabranom spasitelju" tih spisa pošlo za rukom da se oslobodi tamnice, uspio je da
konačno suzbije Pavlovu akciju: 1541. saborno ga je prokleo i lišio
episkopskog čina, kao i sve one koje je Pavle rukopoložio na razna
crkvena dostojanstva, radeći na novoj organizaciji.
Posto su Turci poceli sistematski i otvoreno da traze te spise i usput pljackaju, ruse i pale Pravoslavne bogomolje, oni svestenici koji su izbjegli pred nasiljem su te spise odnijeli na Svetu Goru i tu se dugo vremana skrivani od svih osim par provjerenih "cuvara srpstva". Novim imenima novorodjencadi-mjesanaca na nac...in da su iz svih krajeva Srbije pod okupacijom slani preko sedam posrednika do Svete Gore kako bi se izbjegla mogucnost kompromitovanja projekta. Tu su se spisi cuvali sve do oslobodjenja Srbije od Turaka.


Pravo prve bracne noci - appendix

Autor/ica: NAF u Petak, Decembar 4, 2009 u 9:02prije podne ·

Jus primae noctis ili droit du seigneur ili pravo prve bracne noci u Srbiji za vrijeme Otomanskog Carstva koji je sistematski primjenjljivan nekoliko stotina godina.

Za one koji to ne znaju, u to doba u Europi mnogi okupatori su zeleci ucvrstiti svoje poredke, prisiljavali tek udane zene da spavaju sa okupatorskim vojnicima kako bi od domicijelnog stanovnistva napravili stanovnistvo koje ce imati istu krv kao i okupatori, sto samim tim znaci da ce se se s vremenom na tom okupiranom teritoriju stvoriti jedna mjesavina ljudi koja ce u sebi imati okupatorske krvi i koja nece biti neprijateljski raspolzena prema okupatorima. Klasicno preuzimanje teritorije koje su radilo okupatori u istoriji.

Znamo recimo da su Englezi to vrlo rado sprovodili u Skotskoj, znamo da su recimo Turci to sprovodili takodjer i u Srbiji i to toliko masovno da je turska vojna komanda obvezivala janjicare, ne age i begove na takvo sto itd.

Sta znamo o tome, koliko je to masovno bilo, kakvi se zakljucci iz svega toga mogu donjeti itd?

Za pocetak bi naveo par cinjenica koje nas mogu navesti na dobar put u raspravi.

- Vjerovatni nedostatak muske populacije u Srbiji, nakon debakla na Kosovu Polju
- Ubistvo od Srba turskog sultana na Kosovu Polju i zbog toga moguce osvete
- Velike janjicarske snage skoncentrisane u Srbiji
* Podticanje turske vojne komande na pravo prve bracne noci u Srbiji
* Nedostak kontracepcije
* Nedostatak tehnologije za izvrsenje abortusa

Zelim istaci, da "jus primae noctus" nije primjenljivan nad Bosancima tokom Otomanske okupacije Bosne.
Cak uopste primjenljivan u Bosni.
Postavlja se pitanje koji su razlozi onda zasto je primjenljivan u Srbiji? Da li je to turska osveta za ubistvo sultana od strane jednog Srbina ili ne, o tome se treba raspravljati i tu je bitno reci da za razliku od naroda u Srbiji, srpska crkva je itekako dobro prolazila u vrijeme turske okupacije i to toliko da tursku okupaciju Srbije i Bosne mozemo nazvati renesansom za Srpsku Pravoslavnu Crkvu tokom cijele istorije. SPC je imalo tako dobar status u tursko doba, da je bila maltene izjednacena sa Islamom. Iako ovako silna i uticajna nije NISTA ucinila po pitanju prava prve bracne noci. Cutke su gledali kako Srpski narod ispasta i cak umirivali "raju" da ne dodje do pobuna jer bi u tim pobunama jos vise muskaraca Srba izginulo.
Isto tako kao Bosnjak znam dovoljno cinjenica o turskoj okupaciji Bosne da sasvim sigurno mogu tvrditi da jus primae noctus nije zahvatila Bosnjake, medjutim oni su na druge nacine takodjer trpili okrutnu tursku okupaciju i nisu jednom bili masovno poklani od strane Turaka, recimo nakon bosanske pobune pod vodstvom Zmaja od Bosne, gdje su prvo potukli Turke na Kosovu Polju, pa nakon sto su dozivjeli poraz kod Sarajeva zbog izdaje u svojim redovima, Turci su bili toliko okrutni i toliko su izvrsili pokolja nad Bosnjacima da se oni ni do danas nisu od toga oporavili."


Jos jednom na kraju zelim da se izvinem svakome koga je ovaj tekst iole uvrijedio i ponovo da istaknem da je tekst PREUZET i da NE oslikava moje poglede niti misljenja.

Broj komentara: 7:

  1. Какве будалаштине!Мешање са Турцима је обична лаж која се 100 година потура преко комунистичке агентуре. Никаквог мешања са Турцима никада није било!
    Право прве брачне ноћи потурају јадни искомплексирани Хрвати, да би испало да су Срби гори. Ето, њихове су жене сређивали цивилизирани западњаци, а наше дивљи Турци. Институција права прве брачне ноћи је изум само западног феудализма, а у Турској НИКАД НИЈЕ ПОСТОЈАЛА. Јасно да су се дешавала силовања, али спорадично, само током хаоса и устанака, јер је централна власт била чврста, и у земљи је морао да влада ред. А кад би се десило силовање и жена остане у другом стању, њени 7 дана пре порођаја нису хранили свиње, па су тек рођено дете бацали свињама. Такву свињу после би носили као мито сеоском кмету, и тако је настао један генетски сој који има одлике свиње, Србина и Турчина, а увек се трти да буде у власти.
    Био сам у Турској, какви су црни, личе на нас, види се да смо се мешали. То је друга бљувотина из исте кухиње, на коју наседају они без мозга, и онда изводе пожељне закључке. Турци су за 400 година сваке године узимали данак у крви (аџами оглан). Бирали су најлепшу, најпаметнију децу. Хиљаде деце годишње, можда и 10.000, и одводили их у Турску. У Турској има села где се и данас говори српски! У 19. веку био је велики талас исељења наших муслимана из Рашке у Турску (Остајте овде!) Наша раса је већином динарска, аутохтона, високог раста, издужене лобање и високог чела, орловског носа, црне или тамне косе, црних или смеђих очију. А Турци су мали, здепасти, округле главе и ниског чела. Једина је сличност у боји косе и очију.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Свака ти част!Најлакше је манипулисати неуким и неписменим људима...Расне разлике су евидентне.

      Izbriši
  2. Koje gluposti...brisi to sa svog bloga!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hehehe, koja gomila fašističkih gluposti i namernih laži. Mozga bez, hehehe...

    OdgovoriIzbriši
  4. To su sve glupe price koje je izmislila SPC u Austro Ugarskoj,da bi potprila mrznju izmedju Muslimana i Srba.To pravo je zaista postojalo, ali kod ugarskih,nemackih srpskih, hrvatskih i bosanskih feudalaca u srednjem veku a ne kod Turaka. Tako je istorijski zabelezeno,da su se na to pravo pozivali mnogi srpski i bosanski plemici u XIV-XVII veku. Zabelezen je slucaj Marka Mrnjacevica, to jest u pesmi Kraljevica, koji je to pravo zahtevao od Jakupa Dejanovica, da dovede nevestu prve bracne noci. Jakup,koji je ziveou blizini Prilepa je na to morao da pristane,posto je Marko bio po rangu iznad njega, pa mu je odveo mladu posle vencanja. Marku se mlada svidela, a izgleda i on njoj,pa je nije vratio muzu, kako prilici. Zbog toga se Jakup zalio kod patrijaha, koji je odlucio da Marko mora da vrati vencanu zenu Jakupu, medjutim Marko nije ni pmisljao na to. Na kraju je svekar Konstantin Dejanovic trazio od amira Bajezita I, ciji su vazali bili oboje, da presudi u ovom sporu. Fermanom je Bajezit naredio Marku da vrati zenu njenom zakonitom muzu, jer sarija tako nesto izricito zabranjuje. Znaci Turci nisu niti uveli, niti praktikovali taj obicaj. Jedini primer koji je od strane Muslimana dokumentovan, je bio Kucuk Alija, koji je na Rudniku to poceo da praktikuje, pozivajuci se na taj srednjevekovni zakon, koji je nasao medju spisima Brankovica. Kucuk Alija medjutim nije bio Turcin, vec Srbin, to jest lokalni Musliman. Sto se silovanja tice, toga je doduse zaista bilo, ali uglavnom od strane akindzija, delija i janicara, koji su svi od reda bili sve moguce nego Turci, uglavnom Sloveni iz Srbije, Bosne, Hrvatske i Bugarske. Turci koji su na nasim teritorijama bili cinovnici, su zaista u harem uzimali Srpkinje i Hrvatice i drzali ih kao konkubine, sa njima su imali i decu, ali, posle povratka sa zadatka su ih vodili sa sobom u Tursku. Danas moze sa istorijskog pogleda da se kaze: Nisu Srbi Turci vec su 10% Turaka Srbi, a razlog je sto su godisnje oko 10000-15000 ljudi iz Bosne i Srbije odvodjeni u Tursku, sto kao janicari, robovi ili zene za hareme. Istorijski je dokazano da su cak 7 sultana bili sinovi Srpkinja, 2 Hrvatica, 1 Bosanke. 19 vezira srpskog porekla su bili zetovi sultana, imali su decu sa sultanijama, a neki su cak vladali osmanskim carsvom kao Hercegovic zet sultana Bajezita II, Sokolovic koji je takodje bio zet sultana Selima II, sve sestre Sulejmana velicanstvenog su bile udate za Srbe, pa cak i sultanija Hatice, kja je u drugom braku bila udata za Iskender (aleksandar Berovic)Pasu,pre nego sto se udala za Ibrahim Pasu.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako te nije sramota da siris lazi. Citaj malo istorije iz knjiga a ne sa Facebooka gde svako govno sere i smrdi bey stida

    OdgovoriIzbriši